Bunun için ailelerinden ya da işin uzmanı bir bakıcıdan kendilerine refakat edilmesini isteyen anneler, en azından bebeğin gazının nasıl çıkarılacağına dair önemli birtakım tüyoları edinmeyi amaçlamaktadır. Bebeğin gazının çıkarılması, çok büyük uzmanlık isteyen bir işlem değildir. Bu nedenle anneler dikkat etmeleri gereken tüyolar hakkında bilgi sahibi olarak bebeklerinin gazlarını kolaylıkla çıkarabilmenin mutluluğunu da yaşayabilmektedir.
İlk etapta bebeklerin gaz çıkarmasının önemli olduğuna değinmek gerekmektedir. Ancak bebeklerde çıkmayan gaz, çok önemli bir sağlık problemi olarak görülmemelidir. Yeni doğan bebeklerin hemen hemen hepsinde belirli dönemlerde gaz çıkarma sorunları ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle her bebekte görülen gazın sık sık çıkarılması gerektiğini vurgulamak gerekmektedir. Bebeğinizin gazını çok etkili bir şekilde çıkarabilmek için sürekli gaz çıkarma seanslarına alışık olmanız gerektiğini en baştan söylemek mümkündür. Geğirme, karında şişlik ve sertlik oluşması, uzun süreli ağlamalar ve kramplar bebeklerde gaz olduğunun belirtileri arasında yer almaktadır.
Bebekte Gaz Neden Oluşur?
Bebeklerde gaz oluşum nedeni, esasında bebeğin hava yutmasıyla alakalıdır. Bebeklerde sık sık gaz sıkışmasının meydana gelmesinde bir diğer etkili neden ise bebeğin tüketmiş olduğu gıdaların hazmedilme zorluğu olarak öne çıkmaktadır. Bebekler, ağlama sırasında çok fazla havayı içine çekerler ve bu teneffüs sırasında gaz oluşumu meydana gelebilmektedir. Öte yandan bebeklere ek beslenme döneminde verilen gıdaların yeterli kadar ufalanmadan verilmesi, bebeklerin bu gıdaları hazmetmesini zor hale getirebilir. İşte bu tür durumlar bebeklerde gaz oluşumunu ve gaz sıkışı yaşanmasının meydana gelme nedenleri arasında görülmektedir.
Bebeğin Gaz Sancısı Nasıl Anlaşılır?
Bebeğin gaz sancısı çektiğinin anlaşılması konusunda annelere büyük görevler düşmektedir. Nitekim gaz problemi yaşayan bebeklerde görülen ilk belirti ağlamadır. Fakat bebeklerde görülen her ağlama, gaz sıkışması ya da gaz sancısı nedeniyle değildir. Gaz sancısı kaynaklı ağlayan bebek, daha keskin ve çılgınca ağlama şeklinde ortaya çıkar. Eğer bebeğinizde farklı bir sağlık problemi yoksa gaz çıkarma yöntemlerini rahatlıkla deneyebilirsiniz.
Bebeklerde gaz oluşumunu engellemek mümkün olmasa da bebeğin sancılı bir gaz ağrısı yaşamasını engellemek mümkün olmaktadır. Bunun için anneler ilk olarak bebeğin beslenme yöntemine ve metoduna dikkat etmesi gerekmektedir.
Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır
Bebeğin gaz çıkarma yöntemleri arasında en kolay uygulanması gereken yöntem bebeğin geğirmesini sağlayacak uygulamalardır. Geğirme eylemi sayesinde bebek hafifleyecek ve rahatlayacaktır. Bebeğin gazının çıkarılması için uygulamanız gereken pozisyon şekilleri şöyledir:
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.